El coordinador general d’EUiA fa una crida a aturar el 155 i a aconseguir la llibertat de les persones empresonades durant la seva intervenció al Consell Nacional

El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, ha fet una crida a aturar el 155 i a aconseguir la llibertat de les persones empresonades durant la seva intervenció al Consell Nacional de la formació celebrat aquest dissabte. En la seva intervenció, Nuet ha analitzat el moment polític que viu Catalunya, el calendari de les properes setmanes i la previsió de debat programàtic i de llistes de Catalunya en Comú a les diverses circumscripcions, així com el missatge que es llançarà el 21-D.

“És un missatge que té a veure amb els drets i les llibertats, i per tant la llibertat de les persones empresonades, l’aturada del 155 i la fi de la intervenció del Govern de Catalunya”, ha definit el coordinador general. “Però també té a veure amb dibuixar un escenari propositiu de la Catalunya que volem: la Catalunya social i democràtica, i una proposta constituent per Catalunya ben relacionada amb els projectes fraternals que tenim al conjunt de l’Estat”, ha afegit.

“Anem a totes, a la ofensiva”, ha assegurat Nuet, que ha defensat que cal “tancar una etapa d’un procés dirigit per un independentisme que ens ha portat a una fase final de col·lapse”, per tal d’obrir “un nou moment per Catalunya en què el país ha de recuperar les llibertats i l’autogovern per tornar-se a projectar, tenint en compte el missatge que ens va donar l’1 d’Octubre, que la gent vol ser protagonista de la política i de les seves vides”.

L’informe polític ha estat aprovat amb 39 vots a favor, 5 en contra i 18 abstencions. D’altra banda, els criteris per escollir els candidats d’EUiA que aniran a la llista de Catalunya en Comú, i que passen per negociar els noms entre les diverses sensibilitats que existeixen a la formació, han estat validats per 47 vots a favor, 1 en contra i 15 abstencions.