“Ens hem de preguntar quin país som i quin país volem, i quina UE està gestionant aquesta crisi”, afirma el diputat de CSQEP

El portaveu d’Exteriors de Catalunya Sí que es Pot, Joan Josep Nuet, ha reclamat avui al Govern de la Generalitat “més compromisos” per “liderar i finançar” vies segures i legals d’asil per a les persones refugiades, que garanteixin el seu dret a la “lliure circulació” i el “dret a l’asil preservant la seva vida i dignitat”. Nuet ha fet aquesta petició al ple del Parlament, que avui ha aprovat una proposta de resolució que insta el Govern a assumir aquests compromisos, un text que el diputat ha qualificat de “pas endavant”.

Nuet s’ha confessat “esfereït” per les xifres sobre les persones refugiades: “21,3 milions de persones refugiades, 40,8 desplaçades de forma interna, 3.2 milions de sol·licitants d’asil, i 10.000 nenes i nens desapareguts, raptats violats, prostituïts, i assassinats per extreure’ls òrgans vitals i vendre’ls al mercat negre”, ha relatat. Una situació que “passa a les fronteres d’aquesta Europa blindada”, ha criticat.

“La UE ha contestat amb 1.200 kilòmetres més de murs i concertines, amb externalització de fronteres a Líbia i Turquia, i rendint-se a xantatges de governs racistes com els d’Hongria”, ha criticat Nuet, que ha alertat que “quan la UE ha participat en bombardejos ha provocat en part” aquest problema. “Ens hem de preguntar quin país som i quin país volem, i quina Unió Europea està gestionant aquesta crisi”, ha conclòs.