El coordinador general d’EUiA, força que forma part del Bloc Olesà, considera que aquest fet “no pot ser perseguit pels tribunals”

L’alcaldessa d’Olesa de Monserrat, Pilar Puimedon, ha declarat avui a la Ciutat de la Justícia per l’1-O. L’han acompanyada un centenar de vilatans i vilatanes per donar-li suport, i també una delegació d’EUiA -força que forma part del Bloc Olesà des de la seva creació fa 15 anys-, encapçalada pel coordinador general i diputat, Joan Josep Nuet, que a més és un dels imputats de l’anterior Mesa del Parlament.

A la sortida del jutjat, l’alcaldessa d’Olesa ha estat aplaudida per les persones concentrades i ha expressat la seva alegria als mitjans de comunicació per l’escalf rebut del seu poble, dels que l’han acomiadada al matí abans d’anar a treballar i del nodrit grup que l’ha acompanyada. “Això em reafirma en el meu convenciment què si una es comporta democràticament, com les persones que l’han escollida s’esperaven, i respecta la llibertat de vot, la participació i la democràcia, té el suport de tota la ciutadania i penso que també de la majoria de la població de Catalunya. No oblidem que un 80% de catalans i catalanes estan a favor de fer una consulta”, ha dit Puimedon als periodistes.

Preguntada per si està tranquil·la després de la declaració, l’alcaldessa d’Olesa ha assegurat: “Em mantinc en l’absoluta tranquil·litat que no he fet res malament i que tots els organismes internacionals esta a favor del dret a decidir i del dret a consultar als pobles sobre quin és el seu pensament davant de qualsevol cosa que els afecti”.

Per la seva banda, el coordinador general d’EUiA i diputat, Joan Josep Nuet, ha deixat clar el seu suport incondicional a Puimedon, i també a l’alcalde de la Palma de Cervelló, Xavier González, que també ha estat citat avui: “Estem aquí per donar suport als alcaldes i alcaldesses que avui han estat citats per haver defensat a la gent que volia participar a l’1-O i el primer que vull afirmar és que són gent innocent, bona gent, bones persones que de cap de les maneres se les pot acusar d’haver comès cap delicte”. En aquesta línia, Nuet s’ha mostrat convençut que alcaldes i alcaldesses catalanes “van ser fidels als seus pobles, a donar la veu a la gent, això és la democràcia, això no pot ser perseguit pels tribunals i no se’ls pot tractar com a criminals que és el que es fa amb aquest tipus de compareixences. Per tant ple suport, escalf i a seguir treballant”, ha conclòs el coordinador general d’EUiA.