El portaveu d’Exteriors de Catalunya Sí Que es Pot lamenta que el Govern no hagi convidat les entitats a participar en l’elaboració del pla anual de cooperació

“Si ens haguessin fet cas amb les polítiques d’ingressos no tindríem només 5 milions d’euros per a cooperació, potser en tindríem 10 o 15”. D’aquesta forma s’ha dirigit avui el portaveu d’Exteriors de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Josep Nuet, al conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, en relació al pla anual sobre cooperació que ha presentat al Parlament. “Pels temes de cooperació, en matèria de pressupostos no ha buscat aliats, i els podia haver trobat. No ens van escoltar”, li ha etzibat.

En seu parlamentària durant la comissió d’Exteriors, Nuet ha defensat que cal “donar un valor polític excepcional al món de la cooperació”, malgrat no tenir “els recursos que voldríem”. Així mateix, ha lamentat que aquest any no s’hagi convidat les entitats a participar de l’elaboració del pla, mentre que d’altres anys sí que havien pogut presentar-hi esmenes. “Cal consensuar més el pla”, ha sostingut Nuet, que ha posat com a exemple que entitats feministes han fet arribar el seu malestar perquè “des de la perspectiva de gènere no els agrada el pla de cooperació”.

Així mateix, el diputat de Catalunya Sí Que es Pot ha instat el Govern a incloure clàusules de respecte als Drets Humans i al medi ambient, entre d’altres, en els plecs de contractació amb les empreses amb les quals treballa en l’àmbit de la cooperació.

Nuet ha iniciat la seva intervenció recordant les conclusions de “l’informe Chilcot”, “que explica que el primer ministre Blair va invadir l’Iraq sense basar-se en fets objectius que ho justifiquessin”, una acció en la qual, ha recordat, també hi va participar el govern de José María Aznar. “Aquella guerra va ser obrir la caixa de Pandora, hi ha un abans i un després d’aquell conflicte”, ha subratllat.