Comunicat conjunt de Canviem L’H (ICV, EUiA i Pirates) i Podem

L’augment sensible de l’activitat de grups d’extrema dreta ha posat negre sobre blanc un perill emergent, l’aparició de noves formacions polítiques d’extrema dreta que intenten rentar la cara i disfressar de regeneració al franquisme i el feixisme més virulents.

Davant d’aquests partits feixistes que comencen a anunciar la seva voluntat de concórrer a les eleccions municipals del proper any 2019, cal que les forces democràtiques, independentment dels nostres colors polítics, establim un ‘cordó sanitari’ per impedir que aquestes formacions tinguin pes, càrrecs institucionals i finançament públic. En aquesta línia El Ple municipal de l’Hospitalet de Llobregat del passat 23 d’octubre va aprovar per unanimitat la moció que fa oficial la declaració  ‘L’Hospitalet, ciutat antifeixista’. Dins dels acords subscrits, el Ple municipal acordava:  “mostrar el compromís dels  grups municipals de no promoure o donar suport als discursos populistes, feixistes i racistes que incentiven l’odi contra les persones migrants, les víctimes de la violència masclista, la comunitat LGTBI+, la diversitat religiosa i qualsevol altra diferència cultural o ideològica”.

Cal destacar que un dels perills més grans és que altres partits intentin imitar els discursos xenòfobs, islamòfobs o gitanòfobs o bé respecte la qüestió nacional o les llibertats sexuals. L’experiència de França demostra clarament que quan els partits institucionals copien les idees de l’extrema dreta, a la llarga no li resten suport sinó que la normalitzen i l’enforteixen.

Cal que entre tots i totes fem efectius els acords aprovats, i fer front amb totes les eines legals establertes, a combatre i denunciar als  partits d’ideologia clarament fonamentada en les arrels franquistes i feixistes, que fomenten un discurs de l’odi masclista, racista, lgtbifòbic i profundament antidemocràtic.

Fem una crida d’unitat a totes les forces polítiques democràtiques per impedir l’expansió de les formacions d’extrema dreta a la nostra ciutat i condemnar-les a l’aïllament polític i institucional. Així mateix és fonamental lluitar de la mà de les entitats i la societat civil per perseguir i denunciar els delictes d’odi que es puguin produir.

Per una ciutat justa, diversa i democràtica, ens unim contra el feixisme i el racisme.

 Signants: Canviem L’H (ICV, EUiA i Pirates) i Podem de L’Hospitalet