El manifest signat per un centenar de persones i presentat entre d’altres pel coordinador local d’EUiA, Xavier Nieto, i l’actual alcalde, Carles Escolà, proposa construir una candidatura municipal composta pel conjunt de l’esquerra cerdanyolenca. Un manifest obert a l’adhesió de la ciutadania a www.guanyemcerdanyola.cat

El grup impulsor de “Guanyem Cerdanyola des de l’esquerra” va presentar el seu manifest ahir dijous al museu de Ca n’Ortadó. De moment aquest ha rebut el suport de més d’un centenar de persones vinculades a diversos espais polítics i culturals de la ciutat. En la presentació, que va comptar amb les intervencions de l’actual alcalde, Carles Escolà, i del coordinador d’EUiA a Cerdanyola, Xavier Nieto, es va fer èmfasi en la necessitat d’aglutinar forces de l’esquerra en un projecte fet i pensat per a Cerdanyola.

Concep Miró, presentadora del manifest, va destacar la necessitat d’aquesta unitat per “fer front a les resistències polítiques que han fet difícil l’aplicació de mesures de  transformació social” per part del govern liderat per Carles Escolà durant l’actual mandat.

En aquest sentit, l’aposta dels impulsors de Guanyem Cerdanyola és aglutinar les esquerres transformadores i sobiranistes en un mateix espai, que acabi donant lloc a una candidatura transversal lligada a un projecte de ciutat per a Cerdanyola.

Aquest espai, que es presenta “per guanyar les institucions i posar-les al servei de les persones”, assumeix la complexitat del repte i, en aquest sentit, anuncien que ja s’han posat en contacte amb diversos partits polítics de la ciutat de l’àmbit de l’esquerra i que aposten decididament pel dret a decidir, de cara a ampliar la base i la transversalitat de la candidatura.

A partir d’ara, el manifest restarà obert a la web www.guanyemcerdanyola.cat on les persones que ho vulguin podran sumar-se al projecte. Un projecte que, segons els organitzadors, “neix des de zero, amb la idea de construir un programa de ciutat participatiu i una candidatura oberta”.