El president de CSQEP recorda que algunes forces del Parlament no reconeixen el TC i la seva legitimitat en referència a les possibles al·legacions a la decisió del TC

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, ha dit avui que el PP “s’obstina en tirar d’amenaces i per la via judicial i portar aquest conflicte a un lloc sense sortida”, en relació a la decisió del TC de suspendre la votació de les conclusions de la Comissió del Procés Constituent en la darrera sessió del Parlament de Catalunya. “Insistim que al final, pesi a qui pesi, caldrà donar-li la paraula a la ciutadania per donar-li una sortida a aquesta situació”, ha afegit Rabell referint-se a un referèndum com la única sortida possible davant del conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

Per Rabell, la decisió d’avui del TC és la “certificació de la impossibilitat de resoldre el conflicte plantejat com una qüestió judicial i encara menys com una qüestió penal” i en aquest sentit ha indicat que en cas de tenir un “govern democràtic” a Madrid “el que faria és obrir vies de diàleg”.

Preguntat pels periodistes sobre si creu que el Parlament hauria de plantejar al·legacions a la decisió del TC, Rabell ha dit que espera quina serà la decisió de la mesa del Parlament tot i que ha dit que creu que s’haurien d’enviar les actes del darrer ple del Parlament. Amb tot, el president del grup parlamentari de CSQEP ha recordat que algunes de les forces parlamentaries no donen legitimitat al TC. “No sé si això influirà en la decisió de presentar o no al·legacions i com”, ha reblat Rabell.