El president de Catalunya Sí Que es Pot lamenta que la Junta de Portaveus vetés portar a ple la proposta de llei del seu grup sobre el finançament de les fundacions dels partits

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, ha preguntat avui al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com pensa trencar amb pràctiques del passat del seu partit, posant com a exemples l’Operación Trueno i la cessió d’un hospital públic a una empresa privada donant de CDC. “Sembla ser que el passat es resisteix a desaparèixer”, ha afirmat Rabell, que ha demanat a Puigdemont “quines mesures i garanties donarà a aquesta cambra per convèncer-nos que aquestes pràctiques pertanyen al passat”.

“Aquest cap de setmana vostè mateix ha estat en un congrés que ha fet bandera de la renovació, i on destacats participants han posat de manifest la necessitat de demanar perdó i trencar amb pràctiques del passat”, ha assenyalat Rabell, que ha subratllat que “ja fa temps que des de la ciutadania hi ha un clam i una exigència de regeneració democràtica i de fer net a les institucions i al país”.

El president del grup de la confluència ha criticat la cessió del centre hospitalari Hestia Duran i Reynals a una empresa privada donant de CDC a través de les seves fundacions. Un hospital que, ha recordat, havia estat gestionat per una fundació sense ànim de lucre. “I tot plegat gràcies als esforços d’alguns destacats membres de la seva formació, que avui són adalils de la renovació”, ha sentenciat.

Per l’existència de casos com aquest, ha qualificat de “desafortunat” que la Junta de Portaveus vetés portar a ple la proposta de llei de Catalunya Sí Que es Pot sobre el finançament de les fundacions dels partits polítics.