Rabell acusa el Govern de “menystenir” el Pacte Nacional pel Referèndum i creu que “la fugida cap endavant” de l’Executiu “posa les coses fàcils a Rajoy”

El President del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha preguntat avui al President de la Generalitat de Catalunya sobre “quins fonaments jurídics i quines garanties” tindria un referèndum unilateral “per tal d’adequar-se, tal com va votar el Parlament, als estàndards exigits per la Comissió de Venècia”. “El Govern ha pres ja alguna iniciativa per dur-la a terme?”, ha insistit Rabell a Puigdemont, que ha respost que el Govern ja ha enviat una carta a la Comissió de Venècia.

Rabell ha afirmat que ens els darrers dies s’ha produït un clima de “tensió creixent” entre la Generalitat i l’Estat, motivat per “l’enrocament” del PP en no donar resposta a la demanda d’un referèndum, però també ha censurat l’actitud del Govern envers el Pacte Nacional Pel Referèndum. “Per què justament en aquestes circumstàncies el seu Govern sembla menystenir l’espai unitari que s’ha revelat més potent i que aplega més forces i adhesions?”, ha qüestionat Rabell. “El que nosaltres no voldríem és que el Govern tingués una relació instrumental amb un espai unitari que aplega la majoria de forces de la societat catalana”, ha reblat.

“Ens temem que les fugides cap endavant justament li posin les coses molt fàcils al govern de Rajoy”, ha continuat el diputat, assegurant que aquest fet permet a l’Executiu espanyol “embridar sectors de l’opinió pública espanyola que a hores d’ara haurien de poder estar debatent amb la societat i les forces democràtiques catalanes”.

El líder de la confluència ha reconegut que el Pacte “va cloure una etapa de recollida de signatures”, però considera que actualment “el que toca ara i el que és necessari” és celebrar una reunió per poder “discutir i avaluar l’actual situació i prendre una decisió col·lectivament”. En aquest sentit, i davant d’un possible canvi de full de ruta del Govern, Rabell ha assegurat que “si hi ha una bifurcació de camins n’hem de poder parlar i hem de poder decidir”.