El president de CSQEP pregunta a Puigdemont si retornaran als ajuntaments els 81 milions que Rigau va sostreure de les escoles bressol en favor de la concertada

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, ha reclamat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, si el seu Govern recuperarà el finançament de les escoles bressol amb 1.600 euros per plaça com fixa una de les esmenes de la confluència aprovades als pressupostos. Així mateix, ha preguntat a Puigdemont si retornaran als ajuntaments els 81 milions d’euros que l’ex consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va sostreure del finançament de les escoles bressol en favor de l’escola concertada.

“És esperpèntic que digui que desobeirà allò que vota el Parlament”, ha dit Rabell en relació a un possible incompliment de l’esmena. En aquest sentit, ha assenyalat que “la seva desobediència és cada cop més orientada a les institucions catalanes que cap altra cosa”. Sobre la queixa de Puigdemont de les prop de 1.200 esmenes aprovades als pressupostos, Rabell li ha etzibat: “No facin de la seva incompetència motiu d’orgull ni culpabilitzin l’oposició de fer aportacions”. “Més quan es neguen a adoptar mesures de l’oposició que permeten disposar de més pressupost”, ha afegit en al·lusió a les reformes fiscals plantejades per CSQEP.