El president de Catalunya Sí Que es Pot assenyala que durant la moció de censura s’ha vist al Congrés que “hi ha noves forces democràtiques que faran possible un nou horitzó”

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha recriminat avui al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que l’abstenció del PDECAT a la moció de censura a Mariano Rajoy “no és la millor manera” de “canviar escenaris polítics” en favor del referèndum. Rabell ha destacat que ahir es va veure al Congrés que “hi ha noves forces democràtiques que faran possible un nou horitzó”, i ha insistit que “l’abstenció no es la manera més conseqüent d’empènyer en aquest sentit”.

D’altra banda, Rabell ha recordat que la Comissió de Venècia planteja “tot un seguit de requeriments per homologar i reconèixer com a vàlid un referèndum”, i en aquest sentit ha preguntat a Puigdemont, un cop anunciada la data i la pregunta, “com pensa adequar el dispositiu del referèndum als requeriments i exigències de la Comissió de Venècia”. En aquest sentit, i sobre la falta de concreció del Govern, el president de CSQEP ha criticat que el Govern demana “un acte de fe” amb el referèndum.