La portaveu de Catalunya en Comú Podem insta el president del Govern a donar suport a uns comptes que “plantegen grans avenços socials i la recuperació dels drets de milions de persones”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Susanna Segovia, ha instat avui el president de la Generalitat, Quim Torra, a donar suport als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) perquè “plantegen grans avenços socials i la recuperació dels drets de milions de persones, també milions de catalans i catalanes”. “En què beneficia a la ciutadania de Catalunya que es prorroguin els pressupostos de l’austeritat i les retallades de PP i Ciutadans?”, li ha preguntat.

Segovia ha recordat que el PP i Ciutadans tenen majoria a la Mesa del Congrés i per tant poden bloquejar les mesures que es volguessin impulsar al marge dels pressupostos, la qual cosa fa necessari que s’aprovin els comptes. “Deixaran en les seves mans aquestes millores?”, li ha requerit.

La portaveu dels comuns ha recordat que els PGE “no són els pressupostos de Sánchez, ni d’Iglesias, ni del PSOE ni de Podemos”, sinó que “són de milions de persones que es beneficiaran d’aquests canvis”. “Cal donar resposta a altres llibertats i drets de la ciutadania, com la dels metges que aniran a la vaga. Què els hi dirà? Que esperin?”, ha dit.