La nova portaveu de Catalunya en Comú Podem reitera la necessitat d’una taula de diàleg “realment transversal” i d’uns “pressupostos socials” que deixin enrere la crisi i les retallades

La nova portaveu de Catalunya en Comú Podem, Susanna Segovia, ha retret avui al Govern de Quim Torra que se centri en “organismes paral·lels” i li ha reclamat que prioritzi “aconseguir millores per a la vida de la gent”. En aquest sentit, ha apuntat que “ni els mateixos que impulsen” el Consell per la República que es presentarà avui “saben molt bé quina funció tindrà”, i ha instat l’Executiu a aclarir i concretar “quina relació tindrà amb les institucions catalanes democràticament escollides”.

Segovia ha reiterat la necessitat d’una taula de diàleg “realment transversal” que vagi més enllà dels partits i inclogui a la societat civil, i en aquest sentit ha sostingut que la “reunió protocol·lària” de partits convocada pel proper 16 de novembre “no correspon al que nosaltres hem demanat”. “La Taula pel Diàleg ha de ser un espai realment transversal en què les forces polítiques i també socials del país prenguin la paraula sobre com poder fer que el país avanci”, ha defensat.

Davant d’això, ha sostingut que “el Govern ha de tenir clar quines han de ser les prioritats”, i ha recordat a l’Executiu que “ja existeixen els espais on es pot avançar en millorar les condicions de vida de la gent”. En aquest sentit, ha apuntat a la recuperació de la Llei 24/2015 per garantir que “cap persona podrà ser desnonada sense tenir un espai d‘emergència”.

Preguntada per si el seu grup parlamentari assistirà a la Taula del Diàleg convocada pel President Torra, la portaveu ha confirmat que sí assistirà ja que el seu grup aposta “per participar a tots els espais”, tot i insistir en què aquesta trobada “no respon al que ara mateix necessita Catalunya”.

Susanna Segovia: una vida dedicada a l’activisme i a la cooperació al desenvolupament

La nova portaveu de Catalunya en Comú Podem al Parlament, Susanna Segovia (Badalona, 1973), és llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en cooperació internacional al desenvolupament a la Universitat de Barcelona i màster ciències polítiques a la Facultat de Ciències Llatinoamericanes de Ciències Socials de l’Equador, a més d’un Diploma d’Estudis Avançats en Antropologia Social i Cultural a la UAB.

A l’Equador hi va viure durant 12 anys treballant en l’enfortiment de les capacitats de la societat civil per la participació ciutadana i la incidència política. Va treballar amb organitzacions socials, organismes multilaterals i administracions locals en la cooperació al desenvolupament, la participació ciutadana, les polítiques públiques i el desenvolupament local. A Catalunya va treballar com a periodista local i freelance al Barcelonès Nord i posteriorment es va dedicar a la cooperació des del Fons Català de Cooperació i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.