Desbordem, Construïm en Comú i Comuns Federalistes opten als òrgans de direcció en les votacions que duran a terme les persones inscrites entre el 29 de juny i el 2 de juliol

Un total de tres candidatures concorreran a les eleccions internes de Catalunya en Comú que tindran lloc entre el 29 de juny i el 2 de juliol, i que serviran per renovar els òrgans de direcció de la formació. Desbordem, Construïm en Comú i Comuns Federalistes són les tres candidatures que han presentat llista a l’Executiva Nacional i al Consell Nacional de Comuns. A partir d’aquest dimecres s’obre el període d’al·legacions a les candidatures, que seran definitives el proper dilluns 18 de juny, quan també es tancarà el cens. Es pot consultar la composició de cadascuna de les llistes a catalunyaencomu.cat/ca/eleccions-2018.

La candidatura a Executiva Nacional de Desbordem està encapçalada per la diputada d’En Comú Podem al Congrés Sònia Farré i el regidor del Comú de Lleida Sergi Talamonte. L’actual coordinador nacional de Catalunya en Comú, Xavier Domènech; i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, encapçalen la llista de Construïm en Comú; i l’exregidor de Viladecans José Luis Atienza i la coordinadora de l’Assemblea de barri de Les Corts de Barcelona en Comú, Maribel Ibáñez, la de Comuns Federalistes.

Les eleccions internes de Catalunya en Comú serviran per escollir les 30 persones que integraran l’Executiva Nacional, així com les 116 persones escollides per circumscripció única i les 74 representants territorials que formaran part del Consell Nacional de Comuns. A més, també s’escolliran les persones que constituiran la Comissió de Garanties i les que formaran part de la Comissió de Comptes. Per ambdós òrgans hi concorren dues llistes. Tots els òrgans tindran un mandat de dos anys i les candidatures han hagut de garantir un mínim d’un 50% de dones.

El tancament del cens electoral i la publicació definitiva de les candidatures es farà el 18 de juny, quan començarà la campanya electoral, que s’allargarà fins el darrer dia de votacions. Les votacions es duran a terme de forma telemàtica entre el 29 de juny i el 2 de juliol, i hi podran participar totes les persones inscrites a Catalunya en Comú fins al tancament del cens electoral. La publicació provisional dels resultats es farà el 3 de juliol, tres dies abans de la proclamació definitiva. El 9 de juliol es constituirà l’Executiva nacional, i el 21 de juliol, el Consell Nacional de Comuns, la Comissió de Comptes i la Comissió de Garanties.