La trobada, en el marc de la segona edició del Precarifest, va reunir al Matadero de Madrid a més de 500 activistes de diferents moviments socials i fronts de lluita de tot l’Estat

Activistes d’Esquerra Unida i Alternativa van participar el passat dissabte a la “1ªAsamblea de Activistas” organitzada per Izquierda Unida, en el marc de la segona edició del Precarifest.

Aquesta trobada oberta va reunir a les instal·lacions del centre Matadero de Madrid a més de 500 activistes de diferents moviments socials i fronts de lluita de tot l’Estat, que van analitzar i debatre l’actual situació de precarietat en què ens trobem i les alternatives i propostes per a combatre’l.

El coordinador federal d’Izquierda Unida, Alberto Garzon, va obrir la jornada fent una crida a exercir la “radicalitat anticapitalista” per a lluitar contra la precarietat vital que les polítiques neoliberals han introduït en les nostres vides.

La responsable de Món del Treball d’EUiA, Núria Lozano, va conduir el grup de treball de moviment obrer, i Carlos Márquez va fer palesa la seva empatia i el seu coneixement de l’àmbit sindical de l’Estat.

La responsable de Moviments Socials d’EUiA, Lola Castro, intervé a les jornades

Per la seva banda, els membres d’EUiA Antonio López, Darío, Robert i Lola Castro van contribuir amb les seves aportacions a l’anàlisi de l’actual situació dels serveis públics i a la definició de les propostes per avançar en l’organització i l’intervenció dels conflictes.

“Lluitarem i ens mobilitzarem per uns serveis públics universals, de qualitat, de finançament públic. Els diners públics han de ser pels serveis públics, aquest és el nostre model”, assenyala Lola Castro, responsable de Moviments Socials de la formació.

“Les persones activistes d’Esquerra Unida i Alternativa som lluita, som moviment, som conflicte front les polítiques que ens ofeguen. Un encert i una gran satisfacció la nostra participació en aquesta trobada d’Izquierda Unida”, conclou.