El grup confederal enregistra 23 preguntes al Govern referides a cadascun dels darrers assassinats per violència masclista

El compromís per eradicar les violències masclistes per part del grup confederal Unidos Podemos, En Comú Podem, En Marea passa per enregistrar preguntes al Congrés cada vegada que es produeix l’assassinat d’una dona per aquesta causa. Per això les diputades Sofía F. Castañón, Ángela Rodríguez, Gloria Elizo, Sara Carreño, Isabel Franco, Mar Garcia Puig i Eva García Sempere, van enregistrar ahir 23 preguntes al Congrés referides a cadascun dels darrers assassinats per violència masclista.

Com va explicar en declaracions als mitjans Mar Garcia, d’En Comú Podem, el grup confederal exigeix al nou al Govern espanyol, com ja ho va fer amb l’anterior, el compliment del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere aprovat el setembre, “tot el finançament i cadascuna de les 231 mesures amb les quals es van comprometre”. La diputada dels Comuns va recordar que la vicepresidenta del Govern havia reconegut que “no hi havia tot el finançament que s’havia acordat i que el pacte en sí era insuficient”.

A continuació pots llegir les preguntes enregistrades, un recordatori de cadascuna de les darreres víctimes que han perdut la vida per violència masclista:

https://drive.google.com/file/d/1MstgYeTD7DxrAkw3avNXzGwe1me3CHMI/view