El candidat de Catalunya En Comú a les eleccions europees reivindica que aquesta ha de ser la legislatura de les dones i la igualtat de gènere

El candidat de Catalunya En Comú a les eleccions europees, Ernest Urtasun, ha reivindicat aquest dimecres que enfront de “l’Europa de l’statu quo que ha triturat la vida de la gent amb polítiques d’austeritat” i per aturar “l’alternativa fosca” que proposa l’extrema dreta, “Espanya ha de donar un missatge d’esperança d’una altra Europa, d’una Europa per la gent”.

En la presentació de la candidatura d’Unidas Podemos cambiar Europa, Urtasun ha afirmat que els drets socials a Europa no poden ser promeses, sinó assumptes “tangibles”, com per exemple una directiva de rentes mínimes. El candidat de Catalunya En Comú ha reivindicat també que aquesta ha de ser la legislatura de les dones i de la igualtat de gènere i, en aquest sentit, ha posat èmfasi en la tasca pendent al Parlament Europeu per “acabar amb l’escletxa salarial i de pensions i amb la violència masclista”.

Urtasun també ha assenyalat la lluita contra el canvi climàtic com un dels eixos de la candidatura: “Volem ser la veu a les institucions dels joves que ens demanen valentia per frenar l’emergència climàtica”, ha afirmat el candidat de Catalunya En Comú.

Per la seva banda, la cap de llista de la candidatura Unidas Podemos Cambiar Europa, María Eugenia Rodríguez Palop, ha reivindicat una Europa oberta, “sense murs físics, marítims, virtuals i de la por, que alimenten a les 39 formacions d’extrema dreta que avui estan al Parlament Europeu”.

Rodríguez Palop ha apel·lat a la cultura de la responsabilitat i de l’acció comuna. “Aquesta candidatura no tem als pobres, sinó a la pobresa; no tem als migrants, sinó a les causes de la immigració; no tem als molts, sinó als pocs oligarques que s’ho emporten tot”, ha reivindicat la cap de llista.