Comunicat de Catalunya En Comú en motiu de la renúncia del seu coordinador general i diputat a tots els seus càrrecs

El coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha comunicat aquest vespre a la Comissió Executiva la decisió de renunciar al seu càrrec a la formació i deixar la primera línia de l’activitat política. Catalunya en Comú vol transmetre el seu profund agraïment pel gran compromís i la feina immensa que Xavier Domènech ha dedicat al projecte dels comuns, al qual ha contribuït com pocs al seu naixement i creixement, impulsant-lo com a alternativa de canvi per a la majoria social.

Xavier Domènech és i ha estat un dels pilars fonamentals del projecte, liderant-lo en tres comtesses electorals i portant-lo a guanyar les eleccions generals a Catalunya per dues vegades el 20 de desembre del 2015 i el 26 de juny del 2016. A més, assumint el compromís de fer el pas el passat 21 de desembre per a liderar la candidatura dels comuns a les eleccions al Parlament.

Catalunya en Comú no pot sinó desitjar el millor a partir d’ara a Xavier Domènech, que si bé no des de la primera línia continuarà vinculat al projecte, compromès amb els valors i els principis dels comuns.

Catalunya en Comú està formada per gent comuna que va fer decidir fer el pas a les institucions per a canviar-les. Els ritmes frenètics de la política actual fan molt difícil que la gent comuna pugui conciliar les seves vides amb l’activitat política, i la formació continuarà lluitant per a canviar aquestes formes de fer política.

L’executiva de la formació i el grup parlamentari es reuniran en els propers dies per tal d’analitzar la situació i prendre les decisions oportunes.