La candidatura guanyadora aconsegueix 20 dels 30 llocs a la Comissió Executiva, Comuns Federalistes n’obté 6 i Desbordem, 4

El candidat i la candidata de la candidatura Construïm en Comú, Xavier Domènech i Ada Colau, seran els nous coordinadors generals de Catalunya en Comú després de rebre el suport del 64,39% dels vots emesos a les eleccions internes del partit per renovar els òrgans de direcció. Domènech i Colau, que conformaran la primera direcció compartida de la història del partit, estaran acompanyats per 18 membres més de la seva candidatura a la Comissió Executiva dels comuns. Els 10 membres restants corresponen a 6 membres de la candidatura ‘Comuns Federalistes’, i 4 de la llista de la candidatura de ‘Desbordem’.

Entre el divendres 29 de juny i el dilluns 2 de juliol han votat 3.260 persones dels 9.088 inscrits i inscrites que havien realitzat el tràmit de verificació de DNI, una xifra que suposa un 35,87% de participació. La distribució dels 3.260 vots a la Comissió Executiva ha estat la següent:

  • Construïm en Comú: 2.099 vots (64,98%)
  • Comuns Federalistes: 681 vots (21,08%)
  • Desbordem: 450 vots (13,93%)
  • Vots en blanc: 30 vots (0,92%)

Als resultats originals en base als vots s’han aplicat les correccions previstes en aquest procés de renovació d’òrgans: limitació de càrrecs electes a un màxim del 33% de la Comissió i paritat de gènere. En base a aquests criteris la composició de l’òrgan ha patit una correcció en relació al nombre de càrrecs electes que incloïa, fent que la diputada al Parlament de Catalunya per Catalunya en Comú Podem Jéssica Albiach, de la llista de Construïm en Comú, hagi estat substituïda per Laura Bergès, de la mateixa candidatura però que no té cap càrrec electe.

En aquest enllaç podeu consultar íntegrament la composició de la Comissió Executiva.

Construïm en Comú assoleix 142 dels 190 representants del Consell Nacional dels Comuns

El procés d’eleccions internes també ha servit per escollir la composició del Consell Nacional de Comuns, el màxim òrgan de decisió entre assemblees de l’organització. Dels 190 integrants del Consell Nacional de Comuns, 116 han estat escollits per circumscripció única, i 74 per representació territorial.

El Consell Nacional de Comuns estarà format per 142 membres de la candidatura Construïm en Comú, dels quals 75 han estat triats per circumscripció única i 67 per representants territorials. Comuns Federalistes n’ha obtingut 25 membres i Desbordem 16, tots ells via circumscripció única. La Candidatura de les Comarques Gironines ha obtingut 5 representants mentre que Por un Vallés En Comú y Plural tindrà dos membres al Consell Nacional dels Comuns.

A continuació us detallem els resultats dels 3.260 vots emesos per circumscripció única:

  • Construïm en Comú: 2.085 vots (64,43%)
  • Comuns Federalistes: 713 vots (22,03%)
  • Desbordem: 438 vots (13,54%)
  • Vots en blanc: 24 (0,74%)

En aquest enllaç podeu consultar íntegrament la composició del Consell Nacional del Comuns.

Comissió de Garanties i Comissió de Comptes

La Comissió de Garanties estarà formada per les cinc persones que integraven la candidatura de Construïm en Comú, l’única que s’havia presentat: Josep Pérez, Rosa Bofill, Margarida Dordella, Joan Lou i Merche Álvarez. Pel que fa a la Comissió de Comptes, l’integraran els cinc membres de la candidatura de Construïm en Comú, en haver obtingut percentatges de suport d’entre el 93,28 i el 98,93% a les votacions nominals: Carme Alcalde, Alba de Lamo, Yasmina Sánchez, Jordi Pino i Joan Masip. L’altre candidat a la Comissió de Comptes, Miguel Ángel Márquez, n’ha quedat fora amb un 21,69%.