El coordinador general de Catalunya en Comú, reelegit juntament amb Ada Colau al capdavant de la formació amb el 64% dels vots

Xavier Domènech, reelegit coordinador general de Catalunya en Comú amb el 64% dels vots, ha assegurat avui que la formació inicia “una etapa clau per estendre el canvi arreu del país” amb l’horitzó posat a les eleccions municipals del 2019. Domènech compartirà la coordinació general amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després que la candidatura que encapçalaven, Construïm en Comú, s’hagi imposat a les eleccions internes de la formació.

“Iniciem des d’aquest nou Consell Nacional i la nova Comissió Executiva una etapa absolutament fonamental per l’espai polític i pel país, una etapa que ens ha de dur a les eleccions municipals del 2019”, ha iniciat la roda de premsa Domènech, que ha explicat que Catalunya en Comú afronta “una extensió territorial que neix de l’experiència del municipalisme per ser una eina al servei de la ciutadania per estendre el canvi arreu del país”.

Domènech ha situat com a prioritat “l’articulació territorial de la confluència”, i ha destacat que en el darrer mes s’han constituït més d’un centenar de comuns locals, que “es multiplicaran després de l’estiu”.

El coordinador general reelegit ha valorat positivament que la propera Executiva i Consell Nacional incorporaran a integrants de les altres dues llistes que concorrien en aquestes eleccions internes, Comuns Federalistes i Desbordem, un fet que segons ha defensat “enriqueix” els òrgans directius. “Que la nostra diversitat estigui representada als òrgans directius ens permetrà avançar més juntes i amb més força per aquesta etapa que ens espera”, ha conclòs.