El president de CatECP planteja un govern ampli, transversal, amb personalitats de referència de la societat civil, amb un mandat de temps limitat i objectius a partir de “consensos que ja existeixen a la societat i al Parlament”

El president de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Xavier Domènech, ha llançat avui al ple del Parlament la proposta de formar un govern integrat per persones independents de la societat civil per tal de sortir de la situació de bloqueig, “un pas enrere dels partits per donar un pas endavant com a país”, ha afirmat.

Aquest govern “ampli i transversal” estaria integrat per “personalitats de referència pel conjunt de la societat catalana que representessin les sensibilitats democràtiques més diverses”, tindria un mandat limitat en el temps i el compromís de les persones que hi formin part de no tornar-se a presentar a unes noves eleccions. “Si això no va d’independència, sinó de democràcia, formem un govern en aquest sentit”, ha reclamat Domènech.

El president de CatECP ha definit “quatre grans objectius” d’aquest govern d’independents a partir de “consensos que ja existeixen a la societat i al Parlament”: recuperar les institucions catalanes i acabar amb el 155, la fi de la “judicialització” i “la llibertat dels presos i preses” polítiques, un “pla de xoc contra la desigualtat”, amb la implementació de la renda garantida i mesures urgents en justícia de gènere, habitatge, educació i sanitat; i per últim “desenvolupar noves vies de solució política a partir d’amplis acords transversals de país per avançar cap el reconeixement d’un nou estatus polític de Catalunya, més enllà d’un marc autonòmic esgotat”.

“Un Govern, en definitiva, que agafant el bo i millor del catalanisme i el progressisme d’aquest país, ens permeti refer-nos i mirar endavant amb esperança”, ha afirmat Domènech. “Superem el passat i que s’imposi el govern del poble”, ha conclòs.

Si vols veure la intervenció completa, fes clic a:

https://youtu.be/3utJc_03wdk