La portaveu adjunta de CatECP insisteix que la judicialització de la política ja s’ha demostrat “fracassada”. També demana a Sánchez que surti de “l’habitació del pànic” en la que s’ha tancat amb PP i C’s

“Avui hem vist un nou ridícul de l’estratègia del jutge Llarena”, ha dit aquest matí la portaveu adjunta de Catalunya en Comú Podem, Marta Ribas, en referència a la decisió de la justícia belga de no extradir els exconsellers de la Generalitat Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret. “Es constata el fracàs de Llarena de fer política des de la justícia, i també un nou fracàs de no fer política des d’allà on toca”, ha dit.

Per a Ribas, tot plegat “fa encara més injustificable que es mantinguin les presons preventives, i també que els que s’autoanomenen líders de la política espanyola no estiguin apostant per solucions polítiques a un conflicte que només es resoldrà políticament”.

En aquesta mateixa línia, la diputada ha lamentat les paraules del líder del PSOE, Pedro Sánchez, en les que demanava modificar el Codi Penal pel que fa al delicte de rebel·lió: “Aquesta és una resposta per eternitzar la judicialització de la política”. “Sánchez hauria de sortir de l’habitació del pànic en la que s’ha tancat amb el PP i C’s i començar a fer de líder d’un partit que es diu d’esquerres”, ha reclamat.