El diputat d’En Comú Podem reclama a l’Executiu que activi mecanismes internacionals per evitar aquesta vulneració de drets fonamentals

El diputat d’En Comú Podem Joan Mena i la diputada Mar García han registrat aquest dimecres un sèrie de preguntes dirigides al govern de l’estat en què alerta de les batudes massives a Txetxènia contra persones homosexuals, lesbianes i transsexuals, i demana a l’executiu de Rajoy que pressioni per evitar aquesta vulneració de drets fonamentals.

Segons la publicació txetxena “Nóvaya Gazeta”, el govern d’aquest país està duent a terme batudes contra persones LGTBI i fins i tot les està internant en camps de concentració. L’autora del reportatge, Elena Milashina, va poder confirmar fins a tres morts, i sospita que en realitat han estat moltes més. Es tracta d’una informació “a la qual els governs dels Estats Units i algunes institucions de la Unió Europea li donen total credibilitat i han demanat una investigació al respecte”, subratlla Mena.

El diputat recorda que la ira contra les persones homosexuals va començar a principis de març, quan un grup en defensa dels drets homosexuals, GayRussia, va presentar diverses sol·licituds per a celebrar marxes. “Les autoritats locals van respondre convocant manifestacions populars contra els homosexuals, un moviment que a Txetxènia es va traduir en batudes multitudinàries contra tot el col·lectiu LGTBI”, detalla Mena.

El diputat de la confluència pregunta al Govern si té previst sumar-se a les peticions d’investigació formulades per entitats com Amnistia Internacional, Human Right Watch o ILGA, així com elevar una queixa al govern de Txetxènia. I si en cas de persistir aquests actes, es planteja suspendre les relacions internacionals i qualsevol acord bilateral entre Espanya i Txetxènia.