La portaveu de Catalunya en Comú Podem celebra l’aprovació a la ciutat de què el 30% de les noves promocions siguin per habitatge social i emplaça el Govern de la Generalitat a “garantir el dret a l’habitatge”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, ha celebrat avui l’aprovació ahir a Barcelona de què el 30% de les noves promocions d’habitatge es destinin a habitatge social i ha emplaçat el Govern de la Generalitat a “prendre nota” i emprendre mesures per “garantir el dret a l’habitatge”. “La Generalitat ja no pot mirar cap a una altra banda”, ha afirmat Alamany, que ha criticat la portaveu del Govern, Elsa Artadi, per “menysprear” la mesura i al Pdcat de Barcelona per abstenir-se: “No és un bon senyal”, ha dit.

“Part del Govern de la Generalitat continua nostàlgic de la bombolla immobiliària i no ha entès que cal actuar sobre el preu dels pisos”, ha mantingut Alamany, que ha sostingut que cal obrir una “nova època” on “Catalunya ha de ser capdavantera en protegir la gent i els seus drets socials”. “És només així com fem avançar el país”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha anunciat que Catalunya en Comú Podem interpel·larà demà al ple al Govern sobre habitatge. Així mateix, ha explicat que la pregunta al Govern durant la sessió de control versarà sobre la rebaixa de les taxes universitàries. “És hora de pensar quin model d’Universitat volem per Catalunya, i per això preguntem si realment es complirà aquesta rebaixa del preu de les matrícules aprovada pel Parlament”, ha dit.

Denúncia a Llarena

Sobre la denúncia a Llarena presentada pel president del Parlament, Roger Torrent, Alamany ha insistit en què “no s’ha de desestimar” vies com aquesta però que cal oferir “solucions de fons”, a partir de “grans consensos que permetin sortir del bloqueig”. En aquest sentit, ha recordat les propostes de CatECP perquè es torni a reunir la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, la retirada dels recursos de lleis catalanes al TC i l’acostament dels presos o el total aixecament de seves les mesures cautelars. “S’obre una nova etapa en que els polítics hauríem de buscar solucions de fons i de consens que ens permetin mirar endavant i no tant enrere”, ha conclòs.