El candidat d’En Comú Podem adverteix que “el PSC ha dit moltes vegades que no pactarà amb ERC, però no ha dit res de Ciutadans”

El candidat d’En Comú Podem a les eleccions generals, Jaume Asens, ha afirmat aquesta tarda que “si el PSOE ha de triar entre els drets laborals i Ciutadans, triarà Ciutadans”. Si ha de triar entre defensar els drets dels treballadors o els de les grans empreses, triarà els de les grans empreses perquè “és el que ha estat fent fins ara”, ha insistit Asens. En aquest sentit, el candidat ha advertit que els socialistes “no són la garantia de que no governi la dreta perquè, quan poden, ja governen amb la dreta i si nosaltres no els marquem el rumb, seguiran mirant cap a la dreta”.

Durant un acte celebrat a Lloret de Mar, Asens ha denunciat que les dues reformes laborals del PP i PSOE “han convertit la precarietat en norma” i, per això, En Comú Podem es compromet a “blindar les pensions i el salari mínim interprofessional per llei”. El candidat ha advertit que En Comú Podem és l’única força que garanteix aquestes millores perquè “les propostes que està fent el partit socialista són simplement una pista d’aterratge per pactar amb Ciutadans”. “Amb qui pactarà el PSOE?”, ha insistit Asens: “El PSC ha dit moltes vegades que no pactarà amb ERC, però no ha dit res de Ciutadans”, ha advertit.

Després de reunir-se amb un grup de cambreres d’hotel i d’escoltar les seves “històries de precarietat, de salut laboral, però també de lluita”, el candidat d’En Comú Podem ha denunciat que “els drets que van conquistar aquestes dones als anys 60 ara estan amenaçats”.

També en referència a les kellys, la número dos per Barcelona, Aina Vidal, ha denunciat que el PSOE “està permetent que les dones siguem precàries a la feina i a la vida”. “Nosaltres derogarem la reforma laboral del PP i la del PSOE perquè a nosaltres no ens tremolen les cames davant la patronal i ni davant la CEOE per canviar legislacions injustes que ofeguen les nostres vides” , ha remarcat.

Vidal ha insistit que En Comú Podem “és l’única garantia per tirar endavant el país que necessitem, un país de progrés, ecològic i radicalment feminista en el que “cap dona del Partit Popular dubti que només sí és sí”, ha assenyalat fent referència a les declaracions de la cap de llista per Barcelona del PP, Cayetana Álvarez de Toledo.

Per últim, el cap de llista per Girona, Joan Luengo, ha insistit en la qüestió de la reforma laboral: “les comarques gironines les han aixecat homes i dones treballadores als que se’ls han trepitjat els drets amb una reforma laboral que el PSOE no vol derogar”. En aquest sentit, Luengo ha remarcat que “En Comú Podem és l’única garantia per acabar amb aquesta situació”. Així mateix, el candidat ha alertat que “el 28A el Congrés se’ns pot omplir d’olor a neftalina”, en referència als partits que amenacen amb retallar drets. “Però nosaltres no ho permetrem, per això també demanem el vot a tota aquella gent que alguna vegada ha estat discriminada per la seva orientació sexual”, ha rematat.