El grup parlamentari demana aturar el procés de subhasta de dos edificis sencers, 26 habitatges i 8 solars, entre d’altres

Catalunya en Comú Podem ha reclamat avui que s’aturi la subhasta d’immobles de la Generalitat provinents d’herències intestades i ha demanat que es destinin a lloguer social. Els diputats David Cid i Susanna Segovia han registrat una proposta de resolució al Parlament on es demana que la paralització de la subhasta de 47 immobles, entre els quals hi ha 26 habitatges i 8 solars, per destinar-los directament a habitatge social i posar-los a disposició de la Mesa d’Emergència. Per la resta d’immobles, com per exemple pàrquings i trasters, proposen tornar-los a treure a subhasta i destinar els recursos que se’n obtinguin a augmentar el pressupost d’habitatge públic de la Generalitat.

CatECP recorda que actualment no se supera el 1,3% d’habitatge públic del conjunt d’habitatges de Catalunya. “Molt lluny del 5% de d’habitatge públic fixat per el Pla Territorial Sectorial d’Habitatge i encara més lluny dels nivells de ciutats com capitals europees que tenen un important parc d’habitatge de titularitat pública com per exemple Viena, que supera el 20% del total”, relata.

Així mateix, el grup parlamentari ha registrat una bateria de preguntes dirigides al Govern en què demana informació sobre els immobles rebuts per la Generalitat els darrers anys procedents d’herències intestades, i sobre quants pisos ha cedit a entitats socials o a ajuntaments procedents d’aquestes herències per a què es destinin al lloguer social.

Amb aquestes iniciatives parlamentàries, Catalunya en Comú Podem fa seves les reivindicacions expressades per ajuntaments com el de Barcelona, que ha lamentat que cap pis s’hagi destinat a la Mesa d’Emergència Social.

Podeu descarregar la Proposta de resolució i les preguntes registrades en el següent enllaç: https://bit.ly/2IkKEVT