La portaveu del grup, Susanna Segovia, anuncia que el grup parlamentari començarà aquesta setmana a registrar iniciatives legislatives en matèria fiscal

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Susanna Segovia, ha fet una crida avui a les forces catalanes amb representació al Congrés dels Diputats a “millorar entre totes” les partides dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) destinades a Catalunya. “És un bon moment per seure a parlar i negociar. Posar-se al costat de PP i Cs a les seves esmenes a la totalitat no ajudarà en res a Catalunya”, ha defensat.

Segovia ha sostingut que la tramitació dels PGE hauria de ser “un pas endavant” perquè el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “no tingui dubtes de cap on mirar i miri cap a les forces que li van donar suport a la moció de censura”, i ha assegurat que estaran “vigilants” perquè es compleixin els acords sobre els pressupostos, com per exemple la regulació dels lloguers.

Sobre els comptes catalans, la diputada ha lamentat que el Govern català encara no els hi hagi traslladat “cap concreció” sobre els Pressupostos i ha anunciat que el seu grup parlamentari començarà aquesta setmana a registrar iniciatives legislatives en matèria fiscal per tal d’avançar cap una “fiscalitat justa i progressiva”.

La portaveu dels comuns al Parlament ha lamentat la “pèssima notícia per als drets de les dones, les persones migrants i les persones vulnerables” que suposa al seu entendre l’elecció del nou president d’Andalusia, Juan Manuel Moreno, amb el suport de Vox. “A quants drets pensen renunciar per l’aliança amb una força d’ultradreta?”, s’ha preguntat la diputada, que ha criticat la presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, hagi “buscat excuses” avui “per no anomenar-los així”.

D’altra banda, Segovia ha celebrat que després que s’hagi trencat el “Pacte Frankenstein” entre JxCat, ERC, Cs i el PSC, el ple del Parlament de la setmana vinent tractarà la reforma de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). La diputada ha reclamat una tramitació “amb tota l’agilitat possible” per tenir abans de l’estiu una nova llei que garanteix “una major participació, pluralitat i professionalitat” dels òrgans de direcció de la CCMA i el CAC.