El líder dels Comuns s’ha reunit avui amb la direcció de CCOO per compartir objectius de present i de futur, reiterant un “compromís absolut amb la llibertat sindical”

La notícia del dia d’avui ha estat la possibilitat d’investidura efectiva de Quim Torra, el nou candidat de JuntsxCatalunya a la Presidència de la Generalitat. El president de Catalunya En Comú Podem, Xavier Domènech, ha valorat en positiu “la possibilitat real de recuperar l’autogovern de Catalunya i poder sortir del 155” tot i que en la proposta hi veu “continuisme” respecte als anteriors governs i als darrers 5 mesos en què no s’han aplicat polítiques necessàries per la majoria social, com la Renda Garantida de Ciutadania. En aquest sentit, Domènech ha criticat que Torra no representa “ni la transversalitat del país ni tan se val la de l’independentisme” i que per tant els Comuns hi votaran en contra. Això sí, estaran molt pendents del discurs d’investidura i seran “molt exigents” amb el possible nou govern. En concret, s’ha referit a les polítiques socials que” ja no tenen espera”.

Domènech ha reiterat que no donaran suport a Torra perquè “és el candidat que li va bé a Puigdemont, no és el candidat que el país necessita”. El dirigent dels Comuns ha afegit que no coneixen la seva proposta de govern, ni quin programa ni quins objectius té, només l’acord previ de repartiment de conselleries entre JxC i ERC. Tot i el moment d’excepcionalitat que travessa el país, Domènech considera que la proposta és anòmala i que aquesta presidència provisional –“fins quan?”, s’ha preguntat- no respon a les necessitats actuals de Catalunya actual ni construeix amplis consensos. “Respon a lògiques internes no és una proposta de país”, ha conclòs.

Domènech expressa a CCOO un “compromís absolut en la defensa de la llibertat sindical”

El coordinador general de Catalunya En Comú, Xavier Domènech, ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut aquest matí amb la direcció de CCOO, representada pel seu secretari general, Javier Pacheco, i les responsables d’Afiliació i Organització i Comunicació, Dolors Llobet i Montse Ros. La voluntat de la trobada ha estat analitzar conjuntament la situació política i socioeconòmica del país i compartir “objectius de col·laboració present i futura”, segons ha declarat Domènech qui ha volgut traslladar de nou als dirigents de CCOO de Catalunya el seu “compromís absolut en la defensa de la llibertat sindical”, després dels “atacs perpetrats per Ciutadans contra els sindicats” al darrer Ple del Parlament de Catalunya, “posant en qüestió elements bàsics de la llibertat sindical”.

Pel líder dels Comuns aquest suport significa també “la defensa de la pluralitat, de la funció dels sindicats, que en aquest país ha estat històricament la de millorar els drets socials i els drets polítics, i això ha estat i encara és cabdal per la construcció del conjunt de la ciutadania a Catalunya”, ha afirmat en roda de premsa en acabar la reunió.

D’altra banda, Domènech ha coincidit amb CCOO en què “estem vivint el despertar d’un nou cicle de mobilitzacions i de protestes ciutadanes després d’una crisi que ha estat duríssima”, un cicle continuat que queda clar amb “la vaga general feminista del 8M i les lluites dels jubilats i jubilades i els treballadors i treballadores”. En aquest sentit, el portaveu de Catalunya En Comú Podem al Parlament ha expressat la voluntat de Catalunya En Comú “d’acompanyar aquest cicle mobilitzador perquè entenem que ens hi juguem el nostre futur com a societat” i per tal de “generar noves agendes per transformar el moment que estem vivint”. Aquest suport el concretaran, segons s’ha compromès el cap de files dels Comuns, tant al Parlament com al Congrés portant-hi les demandes socials i ciutadanes dels diferents col·lectius mobilitzats.