El grup municipal de Barcelona En Comú considera que la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Mobilitat veta un debat urgent sobre drets humans

vui el grup municipal de Barcelona en Comú ha demanat un debat i votació d’urgència sobre la massacre de Gaza, on han mort 60 persones i 2.270 han resultat ferides. Malgrat la urgència del tema, el PDCAT ha usat la seva capacitat de veto des de la presidència de la Comissió i ha decidit no apreciar la urgència de la proposició presentada. Aquest veto ha comptat amb el suport de PP i C’s. El resultat ha estat que s’ha bloquejat el debat i la votació.

“Hem obert un debat que ha entrat en temps i forma”, ha manifestat Laura Pérez, regidora de Relacions Internacionals, qui ha recordat que la proposta ha pogut entrar d’urgència complint les normes. “Els arguments que apel·laven des de la presidència de la Comissió són absolutament subjectius, és la manera que té d’evitar un debat que entenem que potser és incomòde, però tampoc entenem que es facin esmenes i després no s’aprecïi la urgència”, ha dit Pérez, qui ha afegit que “estem aprofitant un espai privilegiat com és la presidència per fer una cosa que és el més similar a la censura que mai s’ha vist en aquesta comissió”.

A Barcelona en Comú no volem ser còmplices del silenci davant les violacions del dret internacional humanitari i dels drets humans per part de l’Estat d’Israel. Considerem que totes les institucions s’han de posicionar de forma clara i contundent contra la massacre de Gaza i no ser impassibles davant aquesta vulneració dels drets humans. Europa fa molt temps que mira cap a un altre costat amb la crisi a Palestina. S’està massacrant un poble i no podem quedar-nos amb els braços plegats.