En Comú Podem reafirma amb el Govern la voluntat d’aprovar en bloc l’acord pressupostari

Lucía Martín i Josep Vendrell, portaveu i portaveu adjunt d’En Comú Podem, s’han reunit aquest matí amb la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, per evaluar en quin punt es troba l’acord pressupostari per Catalunya i demanar al Govern Sánchez que avanci en aterrar la distensió en mesures concretes

El Govern i En Comú Podem han reafirmat el compromís de treballar per garantir que l’acord pressupostari es voti en bloc i en cap cas mitjançant decrets parcials. “Farem tot el que estigui a les nostres mans per a que així sigui i hem demanat al Govern que faci el mateix”, ha explicat la portaveu d’En Comú Podem, Lucía Martín.

El Govern i En Comú Podem han coincidit en la importància de seguir posant en valor l’acord pressupostari per Catalunya que ens ha de permetre sortir d’una paràlisis que avui ja està cristalitzant en mobilitzacions ciutadanes de molts sectors. “Esperem que Torra, després de les protestes de metges, estudiants i funcionaris, deixi d’ignorar la necessitat d’aprovar uns Pressupostos que, a més, poden fer que Catalunya deixi de liderar tots els rànquings de la vergonya en preu de lloguer, llistes d’espera de dependència o taxes universitàries”, ha insistit la portaveu d’ECP, Lucía Martín.

Els portaveus d’En Comú Podem també han traslladat a Batet la necessitat que el PSOE segueixi treballant per l’aprovació d’uns Pressupostos que, a més, posen un nou rumb a la política estatal i que impedeixen avançar la nova dreta radicalitzada de Casado i Rivera. “Nosaltres hem posat i ho seguirem posant tot per part nostra, però avui li pertoca a Pedro Sánchez i també a la ministra Batet i al PSC assumir la seva part de responsabilitat si volem que això surti endavant”, ha assenyalat Martín.

Vendrell i Martín també han plantejat a la ministra que és el moment que la distensió i el diàleg polític amb Catalunya passi de les paraules als fets. En aquest sentit, els dirigents d’En Comú Podem han valorat positivament que el Govern de Sánchez hagi retirat els recursos al Tribunal Constitucional contra lleis aprovades al Parlament de Catalunya perquè “contribueix a la distensió i enforteix els instruments que tenen el Parlament i el Congrés per legislar”.

Josep Vendrell ha explicat també que han parlat amb la ministra Batet d’avançar en “el blindatge de competències dels ajuntaments i revertir la política municipalista del PP. “Treballarem per reformar l’ARSAL (Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local) i revisar la regla de despesa”, ha afegit el portaveu adjunt d’En Comú Podem.

dimarts, 13 novembre, 2018|