La iniciativa, presentada per les coalicions on participa la formació, insten a aplicar la llei contra al LGTBIfòbia aprovada pel Parlament el 2014 que la manca de pressupost ha impedit desplegar

Esquerra Unida i Alternativa, a través de les coalicions en les que participa, ha impulsat els darrers dies diverses mocions municipals destinades a lluitar contra la LGTBIfòbia, amb el principal objectiu d’aplicar a pobles i ciutats la llei 11/2014 contra la LGTBIfòbia aprovada pel Parlament ara fa dos anys i que encara no ha estat desplegada per manca de pressupost. Així, les mocions aprovades a diversos municipis insten a “garantir el dret a la no discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere”, i contemplen dur a terme una sèrie de mesures per eradicar la LGTBIfòbia.

Fins al moment ja ha estat aprovada a Mollet del Vallès, El Prat de Llobregat, Sentmenat i Montornès del Vallès, i aquest dimarts 28 de juny, coincidint amb la diada de l’alliberament LGTBI, Canviem L’Hospitalet la presentarà al ple. Per la seva banda, a Altafulla el govern municipal que encapçala Fèlix Alonso aplicarà les mesures contemplades a la moció.

Amb l’objectiu de garantir la no discriminació, el text insta a posar en marxa plans de formació locals destinat als professionals que treballen en el desenvolupament de la llei catalana per la igualtat de drets, així com dur a terme campanyes informatives als mitjans de comunicació públics per donar a conèixer entre la ciutadania la llei 11/2014.

Així mateix, les mocions contemplen facilitar els recursos necessaris a les entitats LGTBI per a que puguin dur a terme els projectes necessaris per desenvolupar la norma catalana contra la discriminació, i elaborar un full de ruta sobre els àmbits d’actuació prioritaris d’acord amb les entitats LGTBI. També posar tots els mitjans possibles per a poder recollir denúncies a l’empara de la llei contra la LGTBIfòbia.

Per últim, en aprovar la moció els municipis insten el Govern de la Generalitat a impedir la discriminació en l’accés als mètodes de reproducció assistida en la sanitat pública, i al Govern central a incloure entre les condicions per accedir a l’asil polític la persecució en els països d’origen per raons d’orientació sexual o identitat de gènere.

*Consulta la moció en el document adjunt.