El proper 3 d’abril se celebrarà el Dia d’Acció Global Contra els Paradisos Fiscals

Esquerra Unida i Alternativa ha signat el manifest per una fiscalitat justa que impulsa la Plataforma de Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària de Catalunya, que reclama avançar en “la necessària abolició dels paradisos fiscals”, contractacions públiques que penalitzin empreses o bancs vinculats a paradisos fiscals, així com exigir a la UE que sancioni els països o territoris que conservin el secret bancari i l’opacitat en la propietat de les societats, entre d’altres mesures.

El proper dilluns 3 d’abril se celebrarà el Dia d’Acció Global Contra els Paradisos Fiscals, que a Barcelona es concretarà en una convocatòria a la plaça de Sant Jaume a les 19 hores per a subratllar la necessitat de lluitar contra la corrupció i l’austeritat.

“La corrupció política i institucional utilitza freqüentment els paradisos fiscals per ocultar els seus delictes; les grans empreses i fortunes per eludir impostos; i el crim organitzat per netejar els seus beneficis”, assenyalen els promotors de la campanya. “Lluitar per l’abolició dels paradisos fiscals es cabdal per aconseguir un Món mes just i igualitari”, afegeixen.

Barcelona és justament un dels 23 municipis catalans que s’han declarat Zona Lliure de Paradisos Fiscals.