El coordinador general d’EUiA  diu en el Consell Nacional de la formació que “ni el govern del PSOE ni el mossos són l’enemic principal, sinó les dretes que han guanyat a Andalusia i es preparen per fer l’assalt al Parlament Europeu i als municipis de tot l’estat i de Catalunya el proper mes de maig”

En el Consell Nacional d’EUiA celebrat avui al barceloní barri de Sant Andreu, el coordinador general de la formació, Joan Josep Nuet, ha analitzat en el seu informe –aprovat per unanimitat- l’actual situació política i social a Catalunya i ha valorat les recents eleccions andaluses amb la irrupció de l’extrema dreta de VOX.

Pel que fa a casa nostra, Nuet ha defensat la lluita social i la mobilització com a element de la centralitat política. “És un signe d’identitat de la política que volem”, ha afirmat i ha afegit que “és el moment de revertir les retallades i de compensar a la gent que ha patit aquests 6 anys la congelació de plantilles i la rebaixa salarial; toca que els treballadors i treballadores públics recuperin les pagues pendents, i que mossos, bombers, metges i demés personal sanitari, de correus, ferroviaris… tota la gent que s’ha mobilitzat els darrers mesos” tinguin millors condicions laborals. També s’ha referit a la força del moviment feminista i ha situat la pròxima vaga del  8 de Març com una data de mobilització transformadora clau.

D’altra banda, el coordinador general d’EUiA ha explicat que “vivim un moment polític delicat”, i ha assenyalat que “ni el govern del PSOE ni el mossos són l’enemic principal, sinó les dretes que (sumades) han guanyat les eleccions a Andalusia i que es preparen per fer l’assalt al Parlament Europeu i als municipis de tot l’estat i de Catalunya el proper mes de maig”.

Davant d’aquest fosc panorama, Nuet ha apostat per la “unitat democràtica amb tots aquells que estan d’acord en desenvolupar polítiques socials, en desenvolupar polítiques pel dret a decidir dels catalans i les catalanes i en lluitar contra el feixisme. Per tant no ens equivoquem”, ha advertit. “Andalusia ens ha llançat un missatge i l’hem d’interpretar correctament. Els fenòmens de reacció que hem vist als EUA, a Brasil, a Europa, també arriben a l’Estat espanyol i han entrat per la porta andalusa”, ha reblat el líder d’EUiA i diputat dels Comuns. En aquesta línia, ha reiterat que cal “unitat de les esquerres i dels demòcrates per frenar la dreta extrema i el feixisme”.

En concret, Nuet ha proposat al Consell Nacional “fer una alerta a la societat catalana per parar el feixisme i per parar a aquells que volen que s’apliqui un nou 155, intentant trencar la convivència a Catalunya i atacant a l’escola i la llengua, als mossos, i a algunes de les institucions i dels consensos que tenim com a país construïts en els darrers 40 anys”. La consigna principal, al seu parer, ha de ser “cordó sanitari, unitat de les esquerres i dels demòcrates”.

21D: Consell de Ministres a Barcelona i mobilitzacions

Pel que fa a la reunió del Consell de Ministres espanyol a Barcelona i a les diferents mobilitzacions de protesta anunciades per aquest motiu, Nuet ha adreçat un missatge “a la gent que es vol manifestar pel dret a decidir, que no oblidi mai que la dreta és l’enemic principal a batre, és la que vol acabar fins i tot amb el propi autogovern”. Per això des d’EUiA ha demanat que el proper dia 21 “hi hagi serenor, que tothom pugui manifestar el que cregui més adequat, que hi pugui haver les reunions previstes i que la gent es pugui manifestar amb total llibertat”.

Escalf per Adelante Andalucía

El coordinador general d’EUiA ha aprofitat la reunió del Consell Nacional d’EUiA per felicitar la feina feta per IU i Adelante Andalucía (AA) sense bandejar l’autocrítica pel resultat: “Valorem que han fet un esforç molt important i han tret un 16% de resultat electoral, tot i que críticament sabem que s’ha perdut vot que era nostre, de gent que no hem estat capaços de mobilitzar i que això no ens ha permès obtenir el resultat que volíem” ha lamentat, deixant clar però que AA és “una realitat unitària que saludem i que, com els companys i companyes d’Andalusia, creiem que ha de seguir endavant”.