El coordinador general d’EUiA encapçala una delegació de la formació a l’homenatge a les Brigades Internacionals celebrat al barri del Carmel

El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, ha encapçalat aquest dissabte una delegació de la formació a l’homenatge a les Brigades Internacionals celebrat al barri del Carmel de Barcelona. Nuet ha destacat que l’arribada de les Brigades Internacionals “és un dels esdeveniments històrics de l’internacionalisme”, i va ser un element “cabdal” de la història del país. A més, ha destacat el que va suposar com a “element de pedagogia política per fer entendre a diversos indrets del món el perill del feixisme i el que el representava, com a preludi del que després va ser la 2a Guerra Mundial”.

ofrena

Cal rendir un homenatge molt gran al seu llegat en el 80è aniversari de la seva arribada, al que va significar i a la seva lluita”, ha defensat Nuet. El coordinador general d’EUiA ha assenyalat també que les Brigades Internacionals tenen avui en dia un gran “valor pedagògic per a les noves generacions,  que avui viuen el perill de l’auge del feixisme i del racisme”.

L’acte ha tingut lloc al Monument a les Brigades Internacionals. Durant l’homenatge s’ha fet una ofrena floral i els cantautors Sergi Dantí, Enric Hernàez i Jordi Montáñez han interpretat diverses cançons en representació del Col·lectiu Brigada Intergeneracional per la Recuperació de la Memòria Històrica. També s’han llegit paraules de la Pasionaria.

brigades

En l’homenatge hi han participat Eduard Amouroux, membre de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics; Carles Santacana, professor d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, que ha parlat de l’Olimpíada Popular; Plàcid Garcia-Planas, director del Memorial Democràtic, i altres representants institucionals. L’homenatge a les Brigades Internacionals ha estat organitzat amb la col·laboració del Memorial Democràtic i l’Ajuntament de Barcelona.