El diputat de Catalunya En Comú Podem reclama en el Ple la creació d’una comissió d’investigació al Parlament

El coordinador general d’EUiA i diputat de Catalunya En Comú Podem, Joan Josep Nuet, ha intervingut aquest migdia al Ple en nom del seu grup parlamentari per reclamar la creació d’una comissió d’investigació al Parlament sobre l’espionatge a periodistes, activistes i polítics, que ja van demanar PSC, Cs, Catalunya En Comú Podem i PP en l’anterior Ple del 3 de maig, però que JxC, ERC i CUP van fer caure de l’ordre del dia. Nuet ha defensat que cal crear-la “per saber si és veritat que els mossos van dedicar recursos a espiar i fer escoltes a polítics, activistes i periodistes”, i per saber també “quines són les persones que han estat seguides”.

El diputat ha explicitat que els Comuns “volem saber quin comandament o càrrec polític ho va ordenar, i quines persones n’han sigut objecte”. I ha ironitzat sobre els tems de Felip Puig a Interior: “Diu la llegenda que ho va començar el sr. Felip Puig espiant activistes, anarquistes i okupes, i que amb el temps la cosa es va anar animant”.

Respecte als entrebancs que posa la majoria independentista a la creació d’aquesta Comissió, Nuet ha sentenciat: “Creiem que calen acords entre gent diferent. El Parlament no tirarà endavant si algú es creu que tothom pensarà d’una sola manera. Aquesta comissió era una oportunitat per aquests acords”.