El primer tinent d’alcalde de Barcelona ha participat en la presentació de l’exposició “Una infància sota les bombes” que s’exhibeix a El Born CCM fins el 31 de març de 2019

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha subratllat avui que l’exposició “no només suposa la commemoració dels vuitanta anys dels bombardejos sobre Barcelona de 1938 sinó que es absolutament necessari mantenir viva la memòria del que van significar per poder construir una ciutat democràtica, que només ho podrà ser -ha dit- en la mesura que conservi la seva memòria antifeixista”.

Durant la presentació de l’exposició, Pisarello s’ha qüestionat sobre quina deu ser la política de memòria democràtica del nou candidat a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, i també ha lamentat les declaracions del president del Govern avalant l’existència de dos bàndols a Catalunya. Un fet que ha titllat de “trist i lamentable que dona aire als qui es neguen a vincular el terror massiu que van suposar els bombardejos amb la impunitat viscuda durant el franquisme i als qui estan negant l’exhumació de Franco”.

Una infància sota les bombes, l’exposició comissariada per l’historiador Jordi Guixé, parla dels bombardejos que va patir la ciutat de Barcelona entre el 16 i el 18 de març de 1938, arran dels quals van morir 815 civils, entre ells 118 criatures. Vuitanta anys després d’aquell punt d’inflexió històric, en què es va fer ús obertament de la força aèria contra la població civil, la mostra proposa reflexionar a partir del record i de l’experiència d’infants que van sobreviure a aquelles jornades tan traumàtiques.