El candidat de Catalunya en Comú a les eleccions europees fa una crida al vot progressista a mobilitzar-se el proper 26 de maig

El candidat de Catalunya en Comú a les eleccions europees del proper 26 de maig, i número tres de la llista estatal d’Unides Podem Canviar Europa, Ernest Urtasun, ha explicat que l’objectiu de la candidatura és “recuperar el somni d’una Europa de drets i llibertats”. En la presentació del lema de la campanya, “Recuperem Europa: guanyem el futur”, Urtasun ha detallat que ara toca “recuperar les institucions europees per a la gent”. Així, ha recordat que “segons les enquestes, populars i socialistes perdran al voltant de 100 escons, esperem que vagin cap a candidatures progressistes”. En aquest sentit, ha fet una crida a mobilitzar-se.
“Molta gent té la sensació que des d’Europa només arriben recomanacions d’austeritat, retallades de drets i polítiques poc ambicioses en la lluita contra el canvi climàtic”, ha lamentat el candidat. “Nosaltres proposem una Unió Europea que blindi els drets socials, que instauri un salari mínim europeu, que es prengui seriosament el combat contra el canvi climàtic sent valenta en l’aplicació de l’Acord de París i que sigui pionera en polítiques d’igualtat”, ha concretat Urtasun. I ha afegit: “Així mateix, també volem una Europa que escolti Catalunya i que tingui un paper actiu en el diàleg”.
Per últim, Urtasun ha posat en valor la feina feta des de l’Ajuntament de Barcelona i a la resta de ciutats del canvi, unes polítiques que es volen extrapolar a Europa. “Barcelona i altres municipis han demostrat que es pot construir Europa d’una altra manera”, ha reivindicat. “Han fet una gran aposta per polítiques socials, han fet front als lobbies com Airbnb, han defensat el taxi i són un referent en la defensa mediamenbiental”, ha comentat. Així, el candidat ha resumit que “la nostra candidatura està molt vinculada al municipalisme, compartim la necessitat de guanyar el futur”.